111 UUDET KAKKULAT OSA 2

 

Tänään oli silmälääkäri.

Optikkoliike mainitaan esteettömäksi, mutta ulko-oven kynnys on sellainen, että pitää mennä peruuttamalla selkä edellä ja ovi kapee ja sitä pitää pitää itse auki siinä mennessä.

Lääkäri kysyi, pääsenkö avustettuna tutkimustuoliin.

No pääsenhän minä, kun ME ei ole pystymisen vaan seurausten sairaus.

Kehui, että sehän meni hyvin, kun kiepsahdin. Pyörätuolista tutkimustuoliin kiepsahdus ei ole vaikeutunut 7 vuodessa.

Nuo on aina niitä hetkiä, joita rätnää, että selitänkö vai en.

Se ei ollut olennaista käynnin kannalta. Kysyin, onko KYS:n lääkärinä törmännyt ME:n silmäongelmiin, muttei ollut neuro-oftalmologian puolelta. Mainitsin alkuvaiheen valoyliherkkyyden, minkä selitti, että näköhermo osa keskushermostoa samoin kuin kuulohermo, joka edelleen pitää yllä mun ääniyliherkkyyden.

Jälkikäteen kuitenkin tavallaan harmittaa, että jätin olennaisen eli PEM:n selittämättä.

No silmät on onneks priimat 10 vuoden silmälääkärivälin jälkeen edelleen. Otin vain yksteholukulasit ja selitin lääkärille, että sängyssä riittää nähä syliin, koska en pysty kannattelemaan luettavaa ja ulkona puutarhaan.

Oli kiva ihmisenoloinen lääkäri.

Siitä olen ylpee, että pidän aina rasitusikkunani rajat. En nostanut käsiäni sovittaakseni uusia rillejä, koska niistä meni voimat niin kuin tiesin, vaan myyjä vaihteli niitä nenälleni.

Reissun suurin haaste oli pankkikortilla maksaminen, jonka tein, vaikka isäntä olisi sen voinut hoitaa. Mulla ei ole enää harmaintakaan aavistusta, mihin reikään kortti tungetaan vai vilautetaanko vain ja mistä tunnusluku, jonka edelleen muistan, kuitataan.

Se on kiva, että jutun luistossa ei ole ongelmaa, vaikka jälleen talven aikana olen livenä tavannut ihmisiä vähemmän kuin kädessä sormia. Asiakaspalvelu oli kaikin puolin hyvä kokemus. Ottivat minuun katsekontaktin asiakkaana ja puhuivat minulle. Tämähän ei ole selviö. Vikahan ei ole korvien välissä vaikka päässä onkin. 

Kakkulat tulee särkymätöntä kevyttä taipuisaa titaania viininpunaisena aiempaan tapaan.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

107 VEREN MAKU SUUSSA

68 Oonan tarina: Lapsi ja nuori aikuinen ME-potilaana

106 ONKO KUULOSSA VIKAA