77 Miltä näyttää ääriliikkeen edustaja
Twitterissä Toipuminen tauolla -sivu kertoo HUS:n LongCovid-seminaarista 16.3: Seminaarissa esitettiin hoitosuositusten ja tutkimusnäytön vastaisia näkemyksiä, jotka vaarantavat ME/CFS- ja LongCovid-potilaiden hoidon. Seminaarissa korostettiin potilasaktivistien ja median vaarallisuutta sairastuttavina ja oireita ylläpitävinä tekijöinä.


Nyt popparit kehiin.


Minusta ja muista ME/CFS-potilasaktiiveista on siis varoitettu. Olen vaarallinen ääriliikkeen edustaja, maalittaja, sissi, simohäyhä.


Todennäköisesti tähän asti olette olleet ihan väärillä jäljillä siitä, miltä ääriliike näyttää. Nyt korjataan asia. Katsokaa tarkkaan kuvaani ja painakaa mieleen, jos tulee vastaan tällainen, että tältä ääriliikkeen edustaja militantti näyttää.

Vuodepotilaana pian 6 vuotta, huonoimmillaan henkilökohtaisen avustajan syötettävä, yöpaita ainoana asuna, koska toimintakykyni ei riitä päivävaatteiden vaihtamiseen, pystyn vain tyynysotaan ja sanaisen miekan sivalluksiin.


Syntisäkkini ei ole vain se, että olen itse itseni sairastuttanut enkä halua parantua, vaan myös vaikutuspiirissäni olevatkin sairastutan ja pidän yllä heidän oireitaan. HUS:sta on todettu, että sairauteni tarttuu median kautta, joten tämänkin postauksen lukemisessa on tartunnan riski. Toki kukaan ei ole vielä ilmoittautunut sairastuneensa. Sellainen ihmenainen, power woman, oikea noita minä olen. HUS hus haluisi mut varmaan roviolle käryämään.


HUS:sta on väitetty myös, että ME-potilaan toimintakyvyn vievä PEM-oire ei ole vaarallinen, että se on vain tunne. Uudessa lääkäreiden pacing-oppaassa todetaan, että PEM aiheuttaa haittaa, joka voi olla peruuttamatonta ja voi nopeuttaa sairauden etenemistä. Potilaiden ei pidä puskea lisätäkseen aktiivisuuttaan, vaan levätä ja pacing-menetelmällä hidastaa sairauden etenemistä. Ruahin yhden PEM-kohtaukseni antaa jokaiselle, joka mitätöi oireen tunteeksi. Asiantuntijat kuvaavat PEM:ia pahimmaksi oloksi koskaan eli edes "tunteena" se ei olisi mitätön.HUS:sta neuvotaan myös diagnosoimaan esim. ME-sairautta ilmentävä ahdistuneisuushäiriö etuuksien saamiseksi. Ongelma on kuitenkin siinä, että psykiatri on arvioinut, ettei potilaalla ole mitään psykiatrista sairautta, vaan tämä sairastaa fyysistä sairautta. Psykiatrisen diagnoosin pakon edessä ottaminen toimeentulon vuoksi tuskin on hyväksi potilaalle, koska se leimaa aina jatkossa, miten hänen fyysisiin sairauksiinsa suhtaudutaan.


HUS:n seminaarissa luennoi yksi maailman johtavia ME-potilaiden stigmatisoijia. Hän on sanonut, että ME-potilaat omaksuvat täysin sairaan roolin, luulevat, että heillä on parantumaton sairaus ja välttävät kaikkea aktiivisuutta, ottavat käyttöön jopa pyörätuolin, mikä saa heidät entistäkin huonommaksi. Suomessa potilastoverille onkin sitten sanottu, että on iso ongelma, että pyörätuolia, tuota joka pojan haavetta, on vailla ihmiset, jotka eivät sitä tarvitse. Kylläpä nyt harmittaa, etten hoksannut laittaa pyörätuolia alleni heti kolmikymppisenä.


Ei sitä sänkytapauksena osaa ajatella, miten suuri uhka on maan suurimmalle yliopistosairaalalle. Toki kallis, jos Duodecimin hoitosuosituksen mukaan toimittaisiin ja annettaisiin potilasoikeudet ja kuuluvat etuudet.


Miksi neurologista sairautta sairastavasta ME-potilaasta tulee lääkärien, Kelan ja eläkeyhtiöiden silmissä ääriliike?


Kaikissa maissa, joissa ME-potilaat ovat saaneet potilasoikeuksiaan parantumaan, tie on kulkenut tätä kautta, että vallanpitäjät stigmatisoivat potilaat ääriliikkeenä. ME-potilaat kulkevat tällä hetkellä Suomessa samaa stigman häivyttämisen tietä kuin edellämme HIV-potilaat aiemmin. Sama koskee LongCovid-potilaita, joiden fyysisen sairauden, koronan, jälkisairaus pitkä korona omituisesti stigmatisoidaan psykosomaattiseksi siinä vaiheessa, kun potilaiden pitäisi saada sairausetuuksia.


Oikeasti ME- ja LC-potilaat ovat tämän sodan jo voittaneet biolääketieteellisen tutkimusnäytön myötä, mutta Suomesta HUS:sta seminaareineen on tullut ulkomailla naurettava persläpi, jossa ei myönnetä virusinfektioiden jälkisairauksia.Tapahtuipa niinä päivinä, että toiminnallisen häiriön propagandapanssarivaunu lähestyi Taivaan Porttia. Portsari Pyhä Pietari ohjasi liikennettä portinvartijan liikenteenjakajassa. Kaistat oli nimetty Stairway to Heaven ja Highway To Hell.
ME-potilaat kelasivat ja nilkuttivat Stairway to Heavenia pitkin Taivaan Portin sivuovesta sisään.
Toiminnallisen häiriön panssarivaunulle Pyhä Pietari herisytti STOP-merkkiä: - Taivaan Portissa on toiminnallinen häiriö. Siitä ei pääse läpi noin valtaisalla sotakoneistolla, tänään sisään mahtuu vain neulansilmästä. Siirtykää toiselle kaistalle...

 


https://melc.fi/2023/02/01/hus_symposium/?fbclid=IwAR1dKV6iuYj5JLmryee0RyR4m3TPjCsQ1Kn575rSOPyjLWCd_h2L15Q4snw

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

107 VEREN MAKU SUUSSA

68 Oonan tarina: Lapsi ja nuori aikuinen ME-potilaana

106 ONKO KUULOSSA VIKAA