70 Jos tää ois syöpäKun sairastuu syöpään, hoitopolku on suora ja yhteiskunnan viesti on:


Suomessa syövän hoidon tulokset ovat maailmanlaajuisesti vertailtuna huippuluokkaa. Nykykeinoin syöpä pystytään yhä useammin parantamaan tai ainakin oireita voidaan hoitaa ja sairauden etenemistä hidastaa.Kun sairastuu ME-sairauteen, vuodepotilaaksi ja sähköpyörätuoliin, hoitopolkua ei ole ja yhteiskunnan viesti kolahtaa sähköpostiin:


Haluatko oppia uuden ammatin?

Kuulostaako maksuton 120 päivän koulutus, vakituinen työpaikka, monipuoliset työtehtävät ja rento työilmapiiri hyvälle diilille?

Hanki osaamista RekryKoulutuksella ja työllisty kuljettajaksi Savon Lavettikyyti Oy:lle, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi Kuljetus Welin Oy:lle tai yhdistelmäajoneuvon- ja asennusnosturinkuljettajaksi Helsingin tavarataksit Oy:lle.


Ystävällisin terveisin,

Pohjois-Savon TE-toimistoSyöpä- ja sydäninfarktipotilaan oireita ei kai nimitetä potilaan "kokemaksi" eli epätodellisiksi kuten minun?Kela ja Keva ovat sulkeneet ME-potilaan sairausperusteisen sosiaaliturvan ulkopuolelle. Minut on pakotettu jotain toimeentuloa saadakseni täysin työkyvyttömäksi neurologien toteamana ilmoittautumaan työnhakijaksi työkkäriin. Olin vuosikymmeniä maksanut työeläkemaksuja. Ja minulla oli yliopistokoulutus, ammatti ja työpaikka. Mutta Suomi tarjoaa minulle yhdistelmäajoneuvon- ja asennusnosturinkuljettajakurssia.


Työmarkkinatuki on 570 euroa kuussa. Sen lisäksi ME-potilaat saavat 0-440 euroa vammaistukea kuussa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

74 ME ja henkinen väkivalta

68 Oonan tarina: Lapsi ja nuori aikuinen ME-potilaana

75 Nälkään kuolevat ME-potilaat