57 Kansainvälinen ME- ja Long COVID -konferenssi lokakuussa 2022


TIEDOTE 8.7.2022 Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys ry


Yli 20 asiantuntijaa Suomesta ja ulkomailta jakavat asiantuntemustaan Long COVIDista ja kroonisesta väsymysoireyhtymästä (ME/CFS) Tampereella järjestettävässä konferenssissa 


Lokakuussa 2022 järjestettävä kansainvälinen konferenssi ME/CFS ja Long COVID – Hoito ja kuntoutus on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, potilaille ja heidän läheisilleen sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu tapahtuma, jonka tarkoituksena on jakaa tietoa molempien sairauksien uusimmista hoito- ja kuntoutuskäytännöistä. 


Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys ry:n (SOMTY) järjestämä konferenssi pidetään 7.- 8.10.2022 Scandic Rosendahlissa, Tampereella. Tapahtumaan voi osallistua myös etänä. 


Konferenssissa tarkastellaan Long COVIDia ja ME/CFS:ää sairauksina ja jaetaan uusinta tietoa niiden hoitoon ja kuntoutukseen liittyen. Luennoilla otetaan huomioon sekä sairastuneita kohtaavien ammattilaisten että potilaiden ja omaisten näkökulma. 


Konferenssissa esitellään suomalaisia ja kansainvälisiä hoitosuosituksia ja pohditaan Long COVIDin ja ME/CFS:n yhtäläisyyksiä ja eroja. Tavoitteena on, että terveydenhuollon ammattilainen saa käytännön työkaluja potilaiden kohtaamiseen, hoitoon ja kuntoutukseen. 


Konferenssin luennoitsijoina ovat mm. Risto O. Roine, Jukka-Pekka Kouri, David M. Systrom ja Manoj Sivan. 


Avauspuheenvuoron pitää kansanedustaja, erikoislääkäri ja eduskunnan ME/CFS-verkoston puheenjohtaja Sari Tanus. 


Potilastyötä tekevillä konferenssi täydentyy 6.10.2022 järjestettävällä workshop-päivällä, jonka aikana osallistujat oppivat mm. hengityksestä, yskimistekniikoista, painevaatteista, sykeseurannasta sekä kliinisestä tutkimisesta ja erotusdiagnostiikasta. 


Tampereen kaupunki järjestää konferenssin kunniaksi juhlavastaanoton, joka pidetään Museokeskus Vapriikissa 6.10.2022. 


Lisätietoja Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys ry www.omt.org, 03 273 1320 Jessica Harju, SOMTY:n puheenjohtaja 044 334 2006, pj@omt.org Hanna Markkula, tapahtuman koordinaattori 050 303 4686, hanna.j.markkula76@gmail.com


Alkuperäinen SOMTY:n tiedote

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

68 Oonan tarina: Lapsi ja nuori aikuinen ME-potilaana

74 ME ja henkinen väkivalta

75 Nälkään kuolevat ME-potilaat