35 Makuuammuntaa




Huomenna on piiiiiitkä perjantai. Paljon aikaa raapia kämpästä kasaan lahjoitustavaroita ukrainalaispakolaisten asuntoihin, kun täällä asuntoja kiireellä pääsiäisen ajan kalustetaan.



Kekkasin tänään taas uuden blogiaiheen eli tämän, että pyhäsä arkesa aika samaa on tämä ME-sänkytapauksen elämä, oli siis pääsiäinen tai vappu tai joulu tai uusi vuosi tai arkitiistai. Tai häät tai hautajaiset. Perästä kuuluu.



Yhdessä ME-ryhmässä puhuttiin tänään konfliktiin varautumisesta ME-sairauden invalidisoimana. MEidän lajihan on tää MAKUUAMMUNTA. Että yrittäkääpä vaan tunkee mun sänkyyn.



Ootteko muuten saanu munaa viime aikoina?


Mä sain eilen illalla.


Mutta oli kyllä tiukassa, kun piti nousta pyörätuoliin seisomaan, että ylsin yläkaappiin. Sit oli voimatonta ja kylkeen koski, mutta Mignon on kyllä hyvää.



Eikun hyvät pyhät.












ME/CFS (myalginen enkefalomyeliitti/krooninen väsymysoireyhtymä) on merkittävästi elämää rajoittava, moniin elinjärjestelmiin vaikuttava, moninaisia oireita aiheuttava pitkäkestoinen sairaus, jonka aiheuttajaa, mekanismia tai parantavaa hoitoa ei vielä tunneta.


Maailman terveysjärjestö WHO:n ICD-tautiluokituksessa sairaus on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on G93.3 (ICD-10) ja 8E49 (ICD-11).








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

68 Oonan tarina: Lapsi ja nuori aikuinen ME-potilaana

79 ME-paussi

80 ME muuttaa koko elämän